Fotocredit:

Bli kjent med listetoppen

Kristine Lund Bjørnås

Jeg er 31 år og har vokst opp på et lite småbruk i Melhus. Jeg har gått på gamle Gimse skole, Gimse Ungdomsskole og Melhus Videregående, spilt trombone i Melhus skolekorps og håndball i Melhus IL. Etter å ha studert og bodd sørpå og i Sverige noen år flyttet jeg tilbake til hjemplassen med min fine samboer i 2020. Jeg har utdanning i økologi og naturforvaltning, og nå jobber jeg med villaks i Norsk Institutt for Naturforskning (NINA). I desember skal jeg bli mamma for første gang.

27. august 2023

Førstekandidat Kristine Lund Bjørnås

Det at jeg skulle bli politisk engasjert har overrasket meg selv. Jeg har aldri vært spesielt interessert i å stikke meg frem, og er en typisk introvert person. Og jeg er ganske elendig på småprat! Men samtidig blir jeg fort engasjert i møte med urettferdighet - og jeg er ganske sta. Så hvis jeg blir valgt inn i kommunestyret har jeg ikke tenkt å sitte stille i en krok!

For meg er det veldig viktig at kommunestyret gjenspeiler befolkningen. Jeg er den yngste listetoppen av partiene som stiller liste til kommunevalget i Melhus, og jeg er stolt over at kvinneandelen på lista til Melhus MDG er høyere enn 50%. For selv i det likestilte Norge blir kommunestyrene ofte mannsdominerte, og forskning viser at menn oftere får personstemmer (1). Mange av partiene snakker også om at det er viktig for Melhus å tiltrekke seg småbarnsfamilier. Da må det også være tilrettelagt for at småbarnsforeldre får være med å bestemme i kommunen (2). Det vil jeg jobbe med! Jeg vet for eksempel ikke om det har vært med så mye amming i kommunestyremøtene i Melhus før.

issoleie

Natur- og klimapolitikken var det som fikk meg til å skjønne at MDG var riktig parti for meg. Men det var kombinasjonen med den øvrige politikken - innen helse, oppvekst, næringsliv, sirkulærøkonomi mm. - som fikk meg til å ville engasjere meg og legge ned mange frivillige arbeidstimer for MDG. Nå håper jeg det kan gi seg utslag i at jeg blir valgt inn i kommunestyret.

(1) Kvinner blir personstemme-tapere i valget: https://www.nrk.no/norge/kvinner-blir-personstemme-tapere-i-valget-1.14689135

(2) Småbarnsmødre forsvinner fra politikken: https://www.nrk.no/vestland/kvinner-mistar-politisk-interesse-allereie-under-graviditeten-_-kristi-_25_-er-mangelvare-1.16113570